top of page

En iyi uyku artırıcı gıdalar





Bazı yiyecekler beyni sakinleştirmeye ve iyi uykuyu teşvik etmeye yardımcı oluyor.

En iyi gece atıştırmalıkları, triptofan seviyelerini optimize etmek için kompleks karbonhidratlar ve protein içerenlerdir.

Triptofan, vücudun uykulu hormonlar olan serotonin ve melatonini üretmek için kullandığı amino asittir ve vücudu yavaşlatmaya ve rahatlatmaya yardımcı olur.


Akşam yemeğinden sonra atıştırabileceğiniz bu uyku dostu yiyecekler nedir?


Kuruyemiş: Ceviz, keten tohumu, kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği magnezyum ve triptofan ile doludur ve aynı zamanda harika serotonin güçlendiricilerdir. Yatmadan bir saat kadar önce atıştırmayı deneyin.


Muz: Muz, aşırı stresli kasları gevşetmeye yardımcı olmak için bir miktar magnezyum ve potasyum içerir, ayrıca meyvede bulunan B6, dinlendirici bir uyku için beyninizi sakinleştirmeye yardımcı olur. Bu aynı zamanda triptofanı serotonine dönüştürür.


Kivi: Küçük ama güçlü! Kivi, yüksek antioksidan ve serotonin seviyeleri nedeniyle uyumanıza yardımcı olmak için güçlü bir yardımcı olabilir.


Tatlı patates: Uykuyu teşvik eden kompleks karbonhidratlarla yüklü. Tatlı patates ayrıca doğal kas gevşetici potasyum içerir. Yani uykulu bir iyiliğin çifte felaketi.


Süt: Bir bardak süt, uykuyu teşvik eden dört bileşik içerir: Triptofan, kalsiyum, D vitamini ve melatonin. Çocukken ılık süt ile uyku vakti arasında da psikolojik bağlantı vardır. Süper uykulu süt için Holstein ve Jersey sütümüzü yudumlayın. Yatmadan önce besleyici içeceğimiz Jersey sütüne bal ekleyip içiyoruz. Bu rahatlamaya ve uyumaya yardımcı oluyor.


Yulaflar: Çoğumuz yulafı kahvaltıyla ilişkilendirirken, aynı zamanda mükemmel bir akşam atıştırması yapar. Yulaf, beynin serotonine dönüştürdüğü ve vücudu rahatlatıp sakinleştiren bir amino asit olan triptofan içerir. Yüksek karbonhidrat içeriği de uykulu hissetmenize yardımcı olabilir! Lezzetli bir ürün için sütle karıştırmayı ve doğranmış muz eklemeyi deneyin.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page